Ova kora je nastala kao spoj nekoliko torti i naravno, ograničenog materijala za spremanje. Jer, kad god ti se jede nešto slatko, u kući nemaš ama baš ništa!
Potrebni sastojci za koru: 6 belanjaka, 6 kašika šećera, 100 grama kokosa, 100 grama mlevenih oraha (još bolje ako imate lešnike), 3 kašike brašna i prašak za pecivo.
Umutiti belanjce, dodati šećer, kokos, orahe, brašno i prašak za pecivo pa sve izmešati i peći na 180 stepeni petnaestak minuta.
Potrebno za prvi fil: 200 g slatke pavlake, 100 g oraha krupno seckanih, 100 g suvog voća po želji (sitno iseckanog), 100 grama šećera
Prepržite malo orahe na tiganju, dodajte šećer i pustite da se stvori karamel, zatim dodajte i suvo voće. Karamelu dodajte slatku pavlaku i čim smesa provri sklonite sa ringle.Pustite da se smesa ohladi.
Potrebno za drugi fil: 6 žumanjaca, 2 štangle crne čokolade, 200 g maslaca, 6 kašika šećera, 200 g slatke pavlake
Na pari skuvajte žumanjce i šećer pa toj kremi dodajte čokoladu dok se ne rastopi. Sklonite sa ringle i pustite da se ohladi. Kada se ohladi dodati maslac. Umutite slatku pavlaku pa je sjedinite sa ohlađenim filom.
Filujte tortu tako što ćete staviti prvo koru, pa prvi fil, pa drugi fil i na kraju ukrasite tortu sa rendanom čokoladom ili sa malo kakaa.
Primjedbe
Objavi komentar